Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt

Torstain työpajat 4.2. 2021 klo 13:30-16:30

Perjantain työpajat 5.2. 2021 klo 10:30-12:30

OSALLISTUJAN OHJEET

Vuoden 2021 Sovittelijapäivät järjestetään kokonaan etätapaamisena Zoom-alustalla. Tapahtumaan liitytään  linkillä, joka löytyy osallistumismaksun maksamisen jälkeen Holvista saamastasi tilausvahvistusviestistä. Varmista, että tuo linkki on tallessa ja käsillä tapahtuman alkaessa. Osallistujan oman internet-yhteyden toimivuus vaikuttaa kuvan ja äänen laatuun, joten hakeudu mahdollisimman vakaan internet-yhteyden äärelle.

 • Tapahtumaan liittyminen: kun olet painanut osallistumislinkkiä, sinun tulee sallia oman mikrofonin käyttö ’Salli’/’Allow’ ja ’Ok’. 
 • Tapaamisen auetessa valitse vielä ’Join with computer audio’ (ilmestyy automaattisesti ruudulle).

Torstain 4.2. ensimmäinen puolituntinen klo 9.30-9.55 on varattu siihen, että osallistujat liittyvät mukaan etätapaamiseen ja voivat rauhassa testata omien yhteyksiensä toimivuuden (oma mikrofoni ja kamera), sekä pääsevät ohjatusti tutustumaan Zoom-alustan toimintoihin (chat-viestit ja puheenvuoron pyytäminen-toiminto). Kun omien yhteyksien toimivuus on varmistettu osallistujat ehtivät katsomaan itsenäisesti pormestari Jan Vapaavuoden videotervehdyksen ennen Sovittelijapäivien puheenjohtajien avaussanoja klo 10.00.

Tapahtuman teknisestä toteutuksesta vastaa Akordi Oy. Akordin fasilitaattorit antavat osallistujille päivien mittaan ohjeita ja kertovat mitä tapahtuu seuraavaksi. Heiltä saa myös tarvittaessa apua. Akordin fasilitaattorien yhteystiedot löydät tämän ohjeen lopusta.

Tekniset ohjeet: 

–  Pyydämme osallistujia pitämään kamerat ja mikrofonit suljettuna luentojen aikana. 

 • Sovittelijapäivät on alan toimijoiden ja alasta kiinnostuneiden tapaaminen ja toivomme, että onnistumme yhdessä tekemään siitä vuorovaikutteisen tapahtuman. Vuorovaikutus toteutetaan pääasiassa kyselytyökalulla screen.io/akordi  ja zoom alustan chat-viesteillä, sekä pienryhmäkeskustelulla. Osallistujat jaetaan ohjelmassa merkityissä kohdissa Zoomin kautta pienryhmätilaan (= (englanniksi) break out room). Ohjeen saatuaan sallistujat painavat ruudulla näkyvää painiketta ’Join breakout room’ (=liity pienryhmään). On tärkeää, että oman mikin avaaminen onnistuu tässä vaiheessa, jotta keskustelu pääsee heti alkuun. Toivomme myös, että pienryhmissä osallistujat avaisivat kameran, jos sellainen on käytettävissä. Paluu yhteiseen tilaan pienryhmäkeskustelun jälkeen tapahtuu painamalla ruudulla näkyvää ’Leave breakout room’ painiketta. 
 • Mikäli huomaat tässä vaiheessa, että painoit vahingossa ’End meeting’ näppäintä ja poistuit koko tapahtumasta, tule uudelleen tapahtumaan sisään samalla tilausvahvistuksestasi löytyvällä osallistumislinkillä kuin aamulla. 
 • Myös molempien päivien ohjelmassa olevat Työryhmät toteutetaan pääsääntöisesti edellä kuvatulla tavalla, eli fasilitaattorit jakavat ja lähettävät kuhunkin työryhmään ilmoittautuneet omaan pienryhmätilaansa (break out room) työryhmätyöskentelyn ajaksi. Paluu työryhmän jälkeen yhteiseen tilaan samalla tavalla ’Leave breakout room’ toiminnolla. Työryhmien vetäjät ohjeistavat milloin työskentely loppuu ja on aika palata. Jos saat ennen tapahtumaa sähköpostiisi työryhmäsi vetäjältä tästä poikkeavan ohjeen, toimi sen mukaan. Suurin osa työryhmistä toimii yllä kuvatulla tavalla.

Etiketti: 

Sovittelijapäivät ovat alasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneiden tapaaminen. Tulemme päiville, jotta voimme osallistua yhdessä ajatteluun, kokemusten vaihtoon, sekä pysähtyäksemme ajankohtaisten teemojen äärelle ja oppiaksemme uutta toisilta. Tähän tarvitsemme kannustavan, avoimen ja kunnioittavan ilmapiirin, jonka rakentaminen on meidän jokaisen päiville osallistuvan vastuulla.

Ohje pienryhmäkeskusteluihin:

 1. Noudatamme kirjallisia ja fasilitaattorin/työryhmän vetäjän antamia ohjeita
 2. Kunnioitamme toisten osallistujien kokemusta ja olemme huomaavaisia ajankäytössä
 3. Kuuntelemme toisiamme oppiaksemme jotakin uutta. 
 4. Toisia kunnioittaen rakentaaksemme valtakunnallista sovittelijoiden yhteisöä, jossa kokemusten ja näkökulmien erilaisuus on tunnistettu voimavara
 5. Häiritsevä osallistuja poistetaan tilaisuudesta 
 6. Tutustu uusiin ihmisiin ja tuo rohkeasti myös keskeneräiset ajatuksesi esiin!

Antoisia sovittelijapäiviä toivottaen! 

Sovittelijapäivien valmisteluverkosto

Akordin fasilitaattorit ja tekninen tuki:

Emma Luoma, emma@akordi.fi, 040 5163622

Jonna Kangasoja, jonna@akordi.fi, 050 4412863